piątek, 27 grudnia 2013

Pasta Chrzanowa

Podczas świąt mamy masę pyszności na stołach, a pod łakociami praktycznie się uginają. Dlatego żeby nie było zbyt słodko proponuje coś z innej półki a mianowicie pastę chrzanową. Sprawdza się wyśmienicie na kanapkach. Po prostu pyyycha :)



Składniki:

Wykonanie:
  1. Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo. Następnie obieramy je z łupek, płuczemy. Kiedy jajka są gotowe ścieramy je na tarce na średnich oczkach. 
  2. Ogórki również ścieramy na tarce, na tych samych oczkach co jajka. Odlewamy zalewę z która z chich wyszła. Następnie wyciskamy je tak by pozbyć się reszty zalewy.
  3. Chrzan tarty mieszamy w miseczce wraz z tartym jajkiem i ogórkami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Opcjonalnie można do pasty dodać natkę pietruszki.
    Smacznego :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz