Dietetyczny omlet owsiany z otrębami
Składniki:
- 2 jajka
- 4 łyżki mleka
- 1 łyżka ketchupu
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżki płatków owsianych
- 2 łyżki otrąb pszennych
- 2 łyżeczki masła
- sól do smaku
- słodka papryka do smaku
Wykonanie:
Jajka
rozbić i oddzielić białka od żółtek. Z białek ze szczyptą soli ubić
pianę na sztywno. Następnie dodać żółtka, otręby, płatki, mąkę , mleko i
przyprawy.
Całość delikatnie wymieszać. Na patelni rozpuścić masło. Otrzymaną masę wylać na patelnię. Delikatnie smażyć z obu stron. Do przewrócenia omletu użyć talerz. Omlet złożyć na pół. Podawać ciepły polany ketchupem.
Smacznego :)
Całość delikatnie wymieszać. Na patelni rozpuścić masło. Otrzymaną masę wylać na patelnię. Delikatnie smażyć z obu stron. Do przewrócenia omletu użyć talerz. Omlet złożyć na pół. Podawać ciepły polany ketchupem.
Smacznego :)
Jakie to dobre!
OdpowiedzUsuń